Recepten

Recept

Recept

Spareribs met BBQsaus

Spareribs met BBQsaus

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Strengen spareribs
Peper en zout
Rode ui
Tomatenketchup
Bruine basterdsuiker
Worcestershiresaus
Rode wijnazijn
Water
½ tl Mosterdpoeder
Tikkie Tabasco

Benodigheden

Geweekte houtsnippers (smaak naar keuze)
Plate setter (convEGGtor)
Round of Rectangular Drip Pan
Cast Iron Grid

Voorbereiding

  1. Roer de ingrediënten voor de saus in een steelpannetje door elkaar. Breng op matig vuur aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Week intussen een paar handjes hout snippers in een bakje met water.
  2. Neem de pan van het vuur en breng de saus op smaak met peper en zout.
  3. Verwijder het membraan van de spareribs (het vlies aan de holle kant van de ribben) door de achterkant van een theelepel voorzichtig tussen het vlees en het vlies te steken. Als er een klein stukje vlies los is, trekt je het resterende deel er met de hand makkelijk af (bij spareribs die bevroren zijn geweest wordt dit klusje een stuk ingewikkelder. Dus mocht u het vlees van tevoren invriezen, verwijder dan eerst het vlies!) Bestrooi de spareribs met peper en zout.
  4. Steek de Big Green Egg aan, plaats de Plate Setter met de pootjes omhoog en verwarm de Big Green Egg tot 120°C.

Bereiding

  1. Til de Plate Setter iets op, als de Big Green Egg op temperatuur is en bestrooi de gloeiende kolen met de geweekte hout snippers.
  2. Plaats een druip bak op de plate setter en plaats het rooster daaroverheen. Leg de spareribs erop en bestrijk de ribben met de barbecuesaus. Sluit de deksel en bestrijk de ribben ieder kwartier met de saus.
  3. Afhankelijk van de dikte van de strengen zijn de spareribs na ongeveer 2½ uur gaar. De spareribs zijn gaar als je de ribs makkelijk los kunt scheuren.

Je moet even geduld hebben, maar dan heb je wel een heerlijke maaltijd!