Recepten

Recept

Recept

Pizza met venkel en geitenkaas

Pizza met venkel en geitenkaas

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingredi√ęnten

4 teentjes Knoflook
70 gram Roomboter
1 el Gedroogde provencaalse kruiden
1 middelgrote Venkel
70 gram Geitenkaas
2 el Zongedroogde tomaat
1 el Granaatappelpitten
1 el Balsamico
1 el Verse basilicum
Olijfolie
Peper en zout

Voorbereiding

  1. Verhit de Egg met convEGGtor, half moon en rooster tot 200 graden.
  2. Snijd de venkel doormidden, leg op de half moon, besprenkel met olijfolie, peper & zout en laat 35 min met gesloten deksel garen.
  3. Verwijder de venkel en half moon, plaats de Baking/Pizza Stone en verhit tot 320 graden.
  4. Hak ondertussen de knoflook fijn en meng met de gedroogde kruiden en boter. Smeer dit vervolgens uit over de pizzabodem/deeg.
  5. Snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukken en verspreid over de pizza. Doe hetzelfde voor de geitenkaas en venkel.

Bereiding

  1. Plaats de pizza op de steen en bak 3 min. Indien deze dan nog niet gaar is, check in 1 minuut intervallen. Een pizza kan heel snel van niet gaar naar aangebrand gaan.
  2. Meng ondertussen de granaatappelpitjes met de balsamico.
  3. Besprenkel het balsamico mengsel over de pizza zodra deze uit de Egg gehaald is en garneer met verse basilicum.

Eet smakelijk!

Gebruikte accessoires voor dit recept