Recepten

Recept

Recept

Moinkballs

Moinkballs

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

half uur laten opstijven in de koelkast

Bereiding

Ingrediënten

Gerookt ontbijtspek
BBQ rub
rundergehakt
Parmezaanse kaas
ei
(gekruid) paneermeel
melk
knoflook
gedroogde peterselie
Zout
Peper

Marinades / sauzen

frambozenjam
balsamico
knoflook, fijngehakt
Chipotle in adobosaus (te koop bij de supermarkt), fijngehakt

Benodigheden

(eigen product)
(eigen product)
Vergiet

Voorbereiding

  • Klop het ei los en hak de knoflook fijn.
  • Mix in een grote mengkom alle ingrediënten voor de balletjes goed samen en breng op smaak met peper en zout.
  • Rol de balletjes door de BBQ rub en zorg dat ze goed bedekt zijn.
  • Wikkel een half plakje ontbijtspek om ieder balletje, zet vast met een cocktailprikkertje en laat een half uur in de koelkast opstijven.
  • Maak ondertussen de saus klaar door alle ingrediënten voor de saus in een pannetje te verwarmen. Deze is klaar zodra de jam vloeibaar is.
  • Verhit de Egg met rooster en convEGGtor tot 120 graden.

Bereiding

  • Voeg rookhout aan de Egg toe en plaats de ballen op het rooster.
  • Je kan m.b.v. een kerntemperatuur meter bepalen wanneer de ballen klaar zijn (70 graden) of op tijd, in het laatste geval houd dan ong. 1,5u aan.
  • Na 1 uur of bij een kerntemperatuur van 60 graden bestrijk je de ballen met de saus en vervolgens dus nog ong. 30 min laten garen in de Egg.