Recepten

Recept

Recept

Grote rösti

Grote rösti

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Aardappelen
wortelen
Dijon mosterd
Citroen
Zout en peper
Baby spinazie
Feta
Optioneel: 100 gram Bevroren doperwten
Optioneel: 4 grote Eieren

Voorbereiding

  1. Verhit de Egg met Rooster en convEGGtor tot 180 graden.
  2. Schil de wortelen en aardappels en rasp ze vervolgens fijn. Voeg zeezout aan het rasp-mengsel toe en laat 5 min rusten.
  3. Meng ondertussen in een kleine kom de mosterd met het sap van een halve citroen, wat peper en zout en een paar el olijfolie.
  4. Pak een grote kom en giet er een beetje olijfolie in en besprenkel met peper. Knijp nu hand-voor-hand het rasp-mengsel uit om overtollig vocht kwijt te raken en voeg het uitgeknepen mengsel toe aan de grote kom.
  5. Meng de olie met de rasp en het mosterd-mengsel en verdeel vervolgens over de skillet.

Bereiding

  1. Plaats de skillet in de Egg en laat het in 35-40 min goudbruin worden.
  2. Blancheer eventueel ondertussen de bevroren erwtjes en pocheer de eieren enkele minuten voordat de rösti klaar is.
  3. Serveer met de feta en baby spinazie.

Eet smakelijk!

Gebruikte accessoires voor dit recept