Recepten

Recept

Recept

Gepofte Wintergroenten

Gepofte Wintergroenten

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Truffelaardappels
Aardperen
Gele wortels
Pastinaak
1/2 Citroen
Pils
krulpeterselie
Roomboter

Benodigheden

Cast Iron Grid
Round Drip Pan

Voorbereiding

1. Steek de Green Egg aan en verwarm deze met het Cast Iron Grid tot een temperatuur van 200 graden.
2. Schil en was de aardappels en snijd ze in kleinere stukken om te koken in lichtzout water. Giet ze af als ze gaar zijn.
3. Schil en snijd de rest van de groenten.

Bereiding

1. Plaats alle groenten (ook de aardappels!) in de Drip Pan en verdeel ze gelijkmatig over het oppervlak. Bestrooi ze met peper en zout en knijp de citroen erboven uit. Schenk het pils erbij en sluit de Drip Pan af met aluminiumfolie.
2. Plaats de Drip Pan op het rooster van de Green Egg en sluit de deksel. Pof de groenten in ongeveer 20 min gaar en schep ze tijdens dit proces af en toe om.
3. Snijd de peterselie fijn en meng deze samen met de boter door de groenten zodra deze gaar zijn en uit de Green Egg genomen zijn.

Eet smakelijk!

Gebruikte accessoires voor dit recept