Recepten

Recept

Recept

Barbecuesaus

Barbecuesaus

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

3 el olijfolie
1 witte ui
1 groene appel
1 el geroosterd paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 el grove mosterd
2 el Worcestershire saus
2 el tomatenpuree
80 gr bruine suiker
30 ml appelazijn
400 gr tomatenblokjes
2 el stroop

Bereiding

Verwarm de olie in een steelpan en fruit hierin de gesneden appel en ui. Roer er vervolgens de mosterd, Worcestershire saus, tomatenpuree, azijn, suiker, stroop en tomatenblokjes doorheen en voeg 30 ml koud water toe. Breng aan de kook en laat dit op laag vuur ongeveer 20 minuten pruttelen, af en toe roeren. De saus is klaar als de gewenste dikte is bereikt.

Tip: voor een gladdere saus kan deze nog een keer door de blender.