Recepten

Wat is The Bastard VX?

Blog

Blog

Wat is The Bastard VX?

Als je op zoek bent naar een kamado barbecue, is de kans groot dat je de naam “The Bastard” al hebt gehoord. Het is een populair merk van kamado’s en staat bekend om zijn kwaliteit en duurzaamheid. The Bastard heeft onlangs een nieuw model gelanceerd: The Bastard VX. In deze blog gaan we in op wat er anders is aan dit nieuwe model in vergelijking met de andere Bastard-modellen.

Het eerste wat opvalt aan The Bastard VX is het nieuwe design. De VX heeft een strak en modern design, met een matzwarte afwerking. De handvatten zijn gemaakt van zwart gepoedercoat staal en het onderstel is voorzien van vier wielen, waarvan er twee zwenkbaar zijn. Het deksel heeft een nieuw scharnierontwerp waardoor het deksel gemakkelijk te openen en te sluiten is. Het deksel heeft ook een nieuw ontwerp van de thermometer, waardoor deze gemakkelijk af te lezen is.

Een andere belangrijke upgrade van The Bastard VX is het nieuwe luchtsysteem. Het VX-model heeft een uniek luchtsysteem met drie luchtinlaten aan de onderkant en een instelbare rookuitlaat aan de bovenkant van de kamado. Dit zorgt voor een zeer nauwkeurige temperatuurregeling, wat vooral handig is bij het bereiden van langzaam gegaard vlees.

The Bastard VX heeft ook een nieuw, ge√Įntegreerd veersysteem voor het scharnier van het deksel. Dit veersysteem zorgt ervoor dat het deksel gemakkelijk te openen en te sluiten is, en voorkomt dat het deksel per ongeluk dichtslaat. Dit maakt het koken met The Bastard VX niet alleen gemakkelijker, maar ook veiliger. Ten slotte heeft The Bastard VX ook enkele praktische verbeteringen. Zo heeft het VX-model een nieuw hitteschild dat ervoor zorgt dat de kamado aan de buitenkant niet te heet wordt. Dit is vooral handig als je de kamado op een tafel of een ander oppervlak plaatst. The Bastard VX wordt ook geleverd met een nieuwe, verbeterde grillrooster, gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal.

Kortom, The Bastard VX is een zeer welkome toevoeging aan het assortiment van The Bastard. Met zijn strakke design, verbeterde luchtsysteem, ge√Įntegreerde veersysteem en praktische verbeteringen is The Bastard VX een echte upgrade ten opzichte van de andere Bastard-modellen. Of je nu een professionele kok bent of gewoon graag buiten kookt, The Bastard VX is zeker het overwegen waard.