Recepten

De top 10 accessoires die je nodig hebt voor je kamado

Blog

Blog

De top 10 accessoires die je nodig hebt voor je kamado

Een kamado is een veelzijdige barbecue die perfect is voor het bereiden van verschillende soorten gerechten. Maar om het meeste uit je kamado te halen, heb je wel de juiste accessoires nodig. Hieronder vind je de top 10 accessoires die je nodig hebt voor je kamado. 

  1. Buitenkeuken: Een buitenkeuken biedt extra werkruimte en opslagruimte voor al je kamado-accessoires en gereedschap. Het is een ideale upgrade voor je tuin. Wist je dat je bij BBQBuitenkeukenTotaal zelf je buitenkeuken samen kunt stellen? Klik hier.
  1. Pizzasteen: Met een pizzasteen kun je heerlijke pizza’s bereiden op je kamado. De steen zorgt ervoor dat de korst knapperig wordt en de kaas perfect smelt. 
  1. Vleesthermometer: Een vleesthermometer is essentieel om te controleren of je vlees de juiste temperatuur heeft bereikt. Dit zorgt ervoor dat je vlees niet te gaar wordt en heerlijk sappig blijft. 
  1. Aspook: Een aspook is handig om de as uit je kamado te verwijderen en het schoonmaken van de kamado te vergemakkelijken. 
  1. Tangen: Tangen zijn een must-have voor het hanteren van vlees en groenten tijdens het barbecueën. Ze zijn ideaal om te gebruiken bij het omdraaien van vlees en het verplaatsen van groenten. 
  1. Gietijzeren grillrooster: Een gietijzeren grillrooster is een duurzaam alternatief voor het standaardrooster. Het kan hoge temperaturen aan en zorgt voor mooie grillstrepen op je vlees. 
  1. Grill Handschoenen: Grill Handschoenen beschermen je handen tegen de hitte van de grill.
  1. Heat deflector: Een heat deflector is essentieel voor het bereiden van indirecte gerechten op je kamado. Het zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld en voorkomt dat je vlees verbrandt. 
  1. Rookhout: Rookhout is onmisbaar om extra smaak toe te voegen aan je gerechten. Door verschillende soorten rookhout te gebruiken, kun je unieke smaken creëren voor verschillende soorten vlees en groenten. 
  1. Wok of roestvrijstalen spiesen: Een wok of roestvrijstalen spiesen zijn handig voor het bereiden van kleinere gerechten zoals garnalen, kippenvleugels, groenten en meer. Het zorgt voor mooie grillstrepen op je eten en houdt je kamado schoon. 

Kortom, met deze 10 accessoires voor je kamado, kun je het maximale uit je kamado halen en de perfecte BBQ-gerechten bereiden. Of je nu pizza’s, ribben of groenten wilt grillen, met deze accessoires ben je verzekerd van een geslaagde BBQ-ervaring.