Recepten

Recept

Recept

Zalm met zomergroenten

Zalm met zomergroenten

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Zalmfilet op de huid
sperziebonen
Aardappeltjes
Cherry tomaatjes
Zwarte olijven
Verse basilicum
Citroenen
Klein teentje knoflook
Olijfolie
Peper en zout

Voorbereiding

  1. Maak de aardappelen schoon, snijd ze in kleinere stukken en kook ze in water met zout beetgaar in ong 15 min. Voeg de sperziebonen de laatste twee minuten toe.
  2. Snijd ondertussen de tomaatjes en hak de blaadjes van de basilicum fijn.
  3. Verhit de Egg met convEGGtor en rooster tot 200 graden.

Bereiding

  1. Giet de aardappelen en bonen af en plaats ze in de skillet. Voeg ook de tomaatjes, olijven en de helft van de basilicum toe.
  2. Besprenkel met peper, zout en olijfolie en schep een aantal keer goed om.
  3. Plaats de zalm erop, met de huidkant naar boven. Pers wat citroensap van 1/2 citroen over de filets uit en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout.
  4. Snijd 2 citroenen in 4 plakjes (8 totaal) en verdeel deze over de zalm.
  5. Plaats het geheel in de Egg en gaar in 10-20 min. Houd de kerntemperatuur van de zalm in de gaten.
  6. Vijzel voor de saus de rest van de basilicum fijn met de knoflook en een snufje zout.
  7. Knijp de andere helft van de citroen uit en mix met de knoflook, basilicum, yoghurt, mosterd en een beetje olijfolie.

Serveer met de zalm en eet smakelijk!