Recepten

Recept

Recept

Zalm in kranten

Zalm in kranten

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Hele zalm (leeg en geschubd)
Handjes verse basilicum, dille en peterselie
Citroenen
Lente- uitjes
Venkelzaad
Olijfolie
Peper en zout

Benodigheden

1 Krant
Slagerstouw

Voorbereiding

  1. Snijd de citroen in dunne plakjes en de lente- uit in dunne ringetjes.
  2. Druk met een flank van een groot met de venkelzaad plat.
  3. Verhit de Egg met rooster en convEGGtor tot 220 graden.

Bereiding

  1. Leg de zalm in het midden van de krant, bestrijk hem met olijfolie en bestrooi hem van binnen en buiten met zout en peper.
  2. Vul de binnenkant met de helft van de kruiden en strooi er een beetje overheen. Strooi ook de citroen en venkelzaad erbij. Leg de rest van de kruiden onder de vis.
  3. Sprenkel nog wat extra olijfolie over de vis en rol het pakketje stevig dicht. Knoop er slagerstouw omheen zodat het goed bij elkaar blijft.
  4. Maak het papier goed nat over de kraan en leg het pakketje op de grill.
  5. Draai hem na ongeveer 15 min om en gaar nog eens 15 min.

De tijd hangt ook af van de dikte van de zalm, om er zeker van te zijn kan je ook met een kerntemperatuurmeter werken.