Recepten

Recept

Recept

Worcester rund

Worcester rund

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

nacht marineren

Bereiding

Ingrediënten

Ossenhaas/ haasbiefstuk/ tournedos
Mosterd
Worcestersaus, + extra voor garnering
Olijfolie
Takjes verse rozemarijn

Marinades / sauzen

Ongezouten roomboter
Olijfolie

Voorbereiding

  1. Doe de avond vantevoren alle ingrediënten in een hersluitbare plastic zak, knijp de lucht eruit en masseer de ingrediënten in het vlees. Laat het een nacht marineren in de koelkast.
  2. Haal een uur tot anderhalf uur vantevoren het vlees uit de koelkast.
  3. Verhit de Egg met rooster tot 200 graden.

Bereiding

 

  1. Haal het vlees uit de zak en dep het een beetje droog met keukenpapier en besprenkel met olijfolie.
  2. Plaats het vlees op het rooster en smeer het in met een beetje boter elke keer dat je het draait. Draai het ong. elke minuut.
  3. Plaats na een minuut of 10 de convEGGtor en laat de temperatuur weer opkomen tot een temperatuur van 200 graden.
  4. Bij een kerntemperatuur van ong 50 graden is het vlees medium done.

Eet smakelijk!

Gebruikte accessoires voor dit recept