Recepten

Recept

Recept

Venkel met zwarte olijfdressing

Venkel met zwarte olijfdressing

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Venkelknollen
Olijfolie
Fijngehakte Kalamata olijven
knoflook
Sap van 1 limoen
Doosje Basilicum en doosje peterselie, beide fijngehakt

Voorbereiding

  1. Verhit de Egg met convEGGtor en rooster tot 160 graden.
  2. Snijd de venkelknollen in de lengte in plakken van ong 1 cm dik.
  3. Besprenkel de plakken met een beetje olijfolie.

Bereiding

  1. Rooster de plakken venkel langzaam gaar tot ze zacht zijn en gekarameliseerde randjes hebben. Dit duurt ong een uur.
  2. Maak ondertussen de dressing door de rest van de ingrediënten bij elkaar te mengen in een kommetje.
  3. Serveer en eet smakelijk!

Tip: Varieer met houtsnippers (bijv Cherry)!