Recepten

Recept

Recept

Vega pizza

Vega pizza

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Bonen
Rijst
Uien
Handje geitenkaas
Pizza deeg of turks brood
1/3 kopje balsamico glazuur
1/3 kopje balsamico azijn
Handje rucola

Benodigheden

Plate Setter

Voorbereiding

  1. Stel je Big Green Egg af op 180 ° C.
  2. Snijd de uien in medium dikke ringen . Grill de uien 4-5 minuten totdat ze mooi op kleur zijn. Besprenkel de uien met balsamico azijn dit zal helpen bij het karameliseren op de grill .
  3. Neem uien uit grill en leg ze op een snijplank om af te koelen . Zodra ze afgekoeld zijn snijd je ze in kleinere stukken . Ondertussen rol je de pizza deeg op met een deeg rollen, vergeet de ondergrond niet te bestrooien met bloem.

Bereiding

  1. Zorg ervoor dat je Big Green Egg uitgerust is met een Plate Setter zodat je indirect kan koken
  2. Verplaats het deeg naar de plate setter en laat het voor 4-5 minuten bakken . Voeg ondertussen de balsamico glazuur toe als saus dat de basis vormt van de pizza . Strooi vervolgens de geitenkaas over de pizza . Voeg tenslotte de gegrilde uien toe en laat de pizza bakken met de koepel gesloten voor 4 minuten of tot de kaas gesmolten is .

Haal de pizza en bestrooi met rucola voor de garnering .