Recepten

Recept

Recept

Varkenswangen in bladerdeeg

Varkenswangen in bladerdeeg

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Varkenswangen (100 gram p/s)
Boter
Venkelzaad
Foelie
Bouillon (liefst kalf)
Bloem
Slagroom
Roomboterbladerdeeg
Sinaasappelzest

Voorbereiding

  1. Verwarm de Egg met rooster tot 200 graden.
  2. Grill de wangen 5 min per kant op het rooster (met de deksel gesloten uiteraard).

Bereiding

  1. Verwijder de wangen, plaats de Dutch Oven op het rooster en smelt 50 gram van de boter erin. Vijzel het venkelzaad en de foelie fijn en meng deze kruiden door de boter. Let op: De kruiden verbranden snel, dus roer snel om dit te voorkomen!
  2. Plaats de wangen nu ook in de Dutch Oven en blus ze af met de bouillon. Doe de deksel dicht en breng de Egg naar een temperatuur van 100 graden. Stoof de wangen in ong 1.5u zodanig gaar dat ze zo zacht zijn dat je ze makkelijk uit elkaar zou kunnen trekken met een vork.
  3. Verwarm in een pannetje op fornuis de resterende boter (let op: niet laten verkleuren!) en voeg de bloem toe als de boter heet is. Meng het tot een glad mengsel waarna zich een kleine bal vormt. Het boter- bloemmengsel wordt een roux genoemd.
  4. Laat de roux garen en iets lichtbruin kleuren, maar laat het niet aanbranden. Laat het mengsel nu afkoelen.
  5. Leg de wangen even apart en schenk de bouillon ervan door een zeef. Verwarm de roux weer op het fornuis en voeg alle bouillon beetje bij beetje toe. Roer na elke scheut goed door tot het een glad mengsel is. Breng het geheel aan de kook en laat dit 20 min garen.
  6. Haal het rooster uit de Egg en plaats de convEGGtor. Leg het rooster weer terug in de Egg en plaats hier de Baking Stone op. Laat het bladerdeeg ontdooien en breng de Egg naar 200 graden.
  7. Roer de slagroom door het bouillonmengsel en plaats in het midden van een plakje bladerdeeg een varkenswang. Plaats hier weer 3 reepjes sinaasappelzeste ovp en schenk er een eetlepel bouillonmengsel overheen. Druk het pakketje dicht met een tweede plak bladerdeeg. Herhaal dit proces voor de rest van de wangen.
  8. Bedek de Baking Stone met zoveel pakketjes als mogelijk, sluit de Egg en gaar ze in ong 12 min tot ze een goudbruine kleur hebben.