Recepten

Recept

Recept

Thaise pompoen- zoete aardappelsoep

Thaise pompoen- zoete aardappelsoep

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

gele Uien (of 1 grote)
Flespompoen
(kleine) Zoete aardappels (verhouding pompoen: aardappel moet ong 1:1 zijn)
Zout en peper
Evt. gedroogde chili kruiden
Olijfolie

Benodigheden

Staafmixer

Voorbereiding

  1. Verhit de Egg met rooster naar 180 graden.
  2. Schil ondertussen de pompoen en aardappelen en snijd ze in blokjes van ong 2 bij 2 cm en versnipper de ui(en). Let op: Als je de pompoen eerst wil grillen alvorens in de soep te doen, moeten de stukken groter blijven zodat ze niet door het rooster heen vallen.

Bereiding

  1. Plaats de Dutch oven op het rooster en fruit de ui in de olijfolie tot deze doorzichtig is. Voeg de curry pasta toe en schep het mengsel een paar keer om tot deze lekker begint te ruiken. Voeg nu alle blokjes pompoen en aardappel toe en schep alles om tot ze goed gemengd zijn met de ui en de kruiden. Voeg nu ook de kokosmelk toe en roer nog een paar keer.
  2. Als de volledige inhoud van de pan goed gemengd is voeg je de bouillon toe. Begin met 1L en voeg naar wens meer toe (meer bouillon= dunnere soep).
  3. Doe de deksel van de Egg dicht en laat de soep zachtjes koken tot de groenten gaar en zacht zijn. Verlaag indien nodig de temperatuur van de Egg.
  4. (Mocht je de pompoen eerst gegrild willen hebben alvorens in de soep te doen, dan kan je de stukken pompoen gewoon naast de pan soep plaatsen en eruit nemen als deze zacht zijn. Snijd ze dan vervolgens in kleine blokjes en voeg toe aan de soep.)
  5. Prik na een minuut of 20 even in een paar stukken groente om te kijken of ze gaar/zacht zijn. Als dit het geval is kan je de pan uit de Egg halen en even 5- 10 min laten afkoelen.
  6. Meng vervolgens met de staafmixer alles tot een gladde soep en voeg naar smaak nog kruiden toe.
  7. Eet smakelijk!