Recept
Recept
1. Snijd de boter in blokjes en mix deze samen met de bloem in een keukenmachine tot een fijn kruimeldeeg. Voeg nu het water, het ei en een snufje zout toe en kneed het geheel tot een stevig deeg. Wikkel het in vershoudfolie en het 60 min in de koelkast rusten.
2. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in partjes van ongeveer 1 cm dik en besprenkel ze met citroensap.
3. Vet de mini taartvormen in met boter.
4. Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
1. Verwarm de port met de suiker, de kruidnagel en het takje tijm in een steelpan en laat dit geheel inkoken tot een siroop.
2. Verwarm de suiker in een pan en laat het op middelhoog vuur karamelliseren. Verdeel de karamel over de taartvormpjes zodra deze lichtbruin is. Maak in de vormpjes rondjes van de partjes peer.
3. Verwarm de Green Egg met convEGGtor (pootjes omhoog!) en het rvs rooster tot een temperatuur van 200 graden.
4. Bestuif het werkvlak met bloem, haal het deeg uit de koelkast, verdeel het in 4 gelijke porties en rol de porties uit over het werkvlak tot ze ongeveer 3 mm dik zijn. Leg over ieder vormpje een plakje deeg en duw dit stevig aan, hierdoor laat het overtollige deeg gelijk los. Klop het eidooier los en bestrijk het deeg ermee.
5. Zet de vormpjes op het verwarmde rvs rooster in de Green Egg en gaar de tartins ongeveer 25 min tot ze mooi goudbruin zijn.
6. Trek met een kwast een streep van de portsiroop over de borden. Neem de vormpjes uit de Green Egg en leg ze op de borden. Verkruimel de roquefort erover en bestrooi met walnoten.
Serveer en eet smakelijk!
Oud-Loosdrechtsedijk 113
1231 LS Loosdrecht
T: 085 401 4905
E: contact@bbqbuitenkeukentotaal.nl
Maandag: Gesloten
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: Gesloten
Donderdag: 11.00 – 17.00
Vrijdag: 11.00 – 16.30
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
19 september: Gesloten
Leerlooierij 11
4651 SM Steenbergen
T: 0167 500 623
E: contact@bbqbuitenkeukentotaal.nl
Maandag: 09.00 – 17.00
Dinsdag: 09.00 – 17.00
Woensdag: 09.00 – 17.00
Donderdag: 09.00 – 17.00
Vrijdag: 09.00 – 17.00
Zaterdag: 10.00 – 12.45
Zondag: Gesloten
BBQ Buitenkeuken Totaal B.V. | KvK-nummer: 89363256 | BTW-identificatienummer: NL864959230B01 | IBAN: NL22ABNA0119672847 | BIC: ABNANL2A
© 2024 BBQ Buitenkeuken Totaal