Recepten

Recept

Recept

Sweet & Spicy zalm

Sweet & Spicy zalm

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Zalm filets
Limoenen
Sriracha
Bruine suiker
Zeezout
Lente- uitjes ter garnering

Voorbereiding

  1. Verhit de Egg met rooster en gietijzeren plaat tot 220 graden. Indien je geen plaat, maar een schaal gebruikt hoeft de plaat natuurlijk niet geplaatst te worden.
  2. Zest ondertussen de limoenen en knijp het sap uit boven een bakje/beker.
  3. Verdeel de zest over de zalmfilets en meng de rest van de ingrediënten (m.u.v. de lente- ui) tot een marinade.

Bereiding

  1. Plaats de zalmfilets op de plaat of in de schaal en giet de marinade erover. Gebruik de marineerkwast om alles goed te verdelen.
  2. Gaar de zalm in ong. 10-20 min, keer halverwege. Let erop dat hij niet verbrandt of uitdroogt, zalm mag best nog een beetje rauw zijn van binnen!
  3. Snijd ondertussen de lente- ui in kleine ringetjes. Niet alleen het witte gedeelte maar ook de groene eindes kunnen gewoon gebruikt worden.
  4. Haal ze uit de Egg als ze gaar zijn en garneer met lentje- ui!