Recepten

Recept

Recept

Salade van gegrilde courgette

Salade van gegrilde courgette

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingredi√ęnten

Groene koolbladeren
Bollen buffelmozzarella
Gele courgette
Groene courgette
Ronde courgette
Mini courgette
Rode chilipeper
Kopjes little gem
Courgettebloemen
Rucola
sap van ¬Ĺ citroen
Olijfolie

Benodigheden

Hout snippers
Cast Iron Grid
Ronde grill wok

Voorbereiding

  1. Week een flinke hand hout snippers 30 minuten in water en verwarm de Big Green Egg tot een temperatuur van 90¬įC.
  2. Leg de groene koolbladeren in de grill wok en leg hier de mozzarella op.

Bereiding

  1. Strooi de geweekte houtsnippers over de gloeiende kolen, leg de Cast Iron Grid in de Big Greeg Egg en plaats hier de wok op. Besprenkel de mozzarella met olijfolie, bestrooi met zeezout, sluit de deksel en rook de mozzarella circa 10 minuten. Snijd intussen de diverse soorten courgettes in plakken en parten van een gelijke afmeting en meng ze met olijfolie, peper en zout. Neem de wok uit de Big Green Egg en breng de temperatuur naar 220¬įC.
  2. Verdeel de stukken courgette over het rooster en leg de chilipeper erbij. Gril de stukken courgette tot ze zacht zijn en de chilipeper tot de schil zwartgeblakerd is. Was intussen de Little Gem en snijd in grove stukken. Breek de blaadjes van de courgettebloemen. Verwijder de steel, schil en de zaadlijsten van de chilipeper en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Scheur de gerookte mozzarella in stukjes.
  3. Verdeel de Little Gem, courgette, mozzarella, reepjes chilipeper, blaadjes van de courgettebloemen en de rucola over een grote schaal. Besprenkel de salade met het citroensap en olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Nu smullen van deze mooie gezonde vegetarische BGE maaltijd