Recepten

Recept

Recept

Rum- cola gerookte brisket

Rum- cola gerookte brisket

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

12 uur marineren

Bereiding

Ingrediënten

Brisket

Marinades / sauzen

Olijfolie
Ketchup
Ketjap (of Sojasaus)
Bruine suiker
Zout en peper

Voorbereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en wrijf hier het stuk vlees mee in. Leg vervolgens het vlees in een schaal en giet de marinade erbij.
  2. Dek de schaal af en laat het minimaal 12u marineren in de koelkast. Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast.

Bereiding

  1. Strooi 2 blokken Rum rookhout of 2 handjes vol rookmot bij de kolen van de Egg en verhit de Egg met convEGGtor tot 135 graden.
  2. Voeg, zodra de temperatuur bereikt is, nog een handje rookmot of stuk hout toe aan de kolen en plaats de convEGGtor en het rooster terug in de Egg.
  3. Leg het stuk vlees op het rooster en sluit de Egg. Het vlees is gaar als deze een kerntemperatuur van 85 graden heeft bereikt. De bereidingstijd kan hierin erg verschillen, afhankelijk van de dikte van het stuk vlees. Als richtlijn houden we ong. 8 uur aan. Bewaar de cola marinade en verwarm deze vlak voor serveren nog even in een pannetje. Laat het eventueel wat meer een saus worden door er bindingsmiddel (maiszetmeel of eventueel wat dikke room) aan toe te voegen.
  4. Laat het vlees nog even 30 min in aluminium folie rusten alvorens serveren. Serveer met de cola saus en bijgerechtjes! (Kijk vooral ook hier op de website voor inspiratie).
  5. Eet smakelijk!