Recepten

Recept

Recept

Rijstsalade

Rijstsalade

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Droogkokende rijst
Rode paprika
Maïs
Doperwten

Marinades / sauzen

Witte wijnazijn of citroensap
Mosterd
Plantaardige olie
munt
peterselie
Peper en zout

Benodigheden

Kookpan

Voorbereiding

1. Kook de doperwten en laat deze afkoelen. Kook de rijst in 4 dl water met zout gaar en droog en laat afkoelen.
2. Hak de peterselie en munt fijn en snijd de paprika in kleine stukjes.

Bereiding

1. Blancheer de paprika kort en giet het af. Spoel het na met koud water in een zeef. Schep de maïs, doperwten en paprika door de rijst.
2. Meng de azijn of citroensap met de mosterd en voeg naar smaak peper en zout toe. Klop druppelsgewijs de olie erdoorheen en voeg tenslotte de munt en peterselie toe.
3. Besprenkel de rijstsalade met de dressing.
Serveer en eet smakelijk!
Tip: Serveer met reebout! (Ook op de site te vinden)