Recepten

Recept

Recept

Ribeye reverse sear

Ribeye reverse sear

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

zout voor de rub
peper voor de rub
dragon voor de boter
tijm voor de boter
peterselie voor de boter
gezouten boter, op kamertemperatuur

Voorbereiding

  1. Verhit de Green Egg met convEGGtor en Cast Iron Grid tot 135 graden.
  2. Verwijder het overtollige vet van het vlees en snijd het in plakken van ong 5 cm dik.
  3. Wrijf het vlees in met de zout en peper en meng de boter met de rest van de ingrediënten voor de boter. Smeer van dit mengsel ong 1 eetlepel uit over het vlees. Rol de rest van de boter op en leg het in de koelkast.

Bereiding

  1. Plaats het vlees op het rooster en rooster ze tot ze een kerntemperatuur van 45 graden hebben. Dit duurt ongeveer 45 min.
  2. Verwijder het vlees en de convEGGtor en verhit de Egg tot 320 graden. Schroei het vlees nog 2 min per kant en leg vervolgens 1 eetlepel van de boter weer op het vlees. Laat het nog een minuut of tien rusten alvorens serveren.