Recepten

Recept

Recept

Reebout met tijm en rozemarijn

Reebout met tijm en rozemarijn

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Ree achterbout a 2- 2.5 kg

Marinades / sauzen

rozemarijn
tijm
Olijfolie
Peper & zout

Benodigheden

convEGGtor (Plate Setter)
Rectangular Drip Pan
Cast Iron Grid
Instant Read Digital Thermometer

Voorbereiding

1. Ontbeen de reebout en plaats naar wens het pijpbeen terug. Dit zorgt voor meer smaak.
2. Haal de naaldjes van de tijm en rozemarijn en hak deze fijn. Meng het met de olijfolie en voeg naar smaak peper en zout toe.
3. Wrijf de reebout rondom in met de marinade en laat dit enkele uren intrekken in de koelkast. Bind de reebout op.
4. Verwarm de Green Egg, met convEGGtor, Drip Pan en het rooster tot een temperatuur 170 graden.

Bereiding

1. Leg de bout op het rooster en sluit de Green Egg. Laat het vlees nu ongeveer 1.5 uur garen totdat het een kerntemperatuur heeft van maximaal 55 graden voor een rosé garing. Gebruik de Instant Read Digital Thermometer om de temperatuur te controleren.
2. Snijd de bout in plakken en verdeel over de borden.
Serveer en eet smakelijk!
Tip: Serveer met rijstsalade! (Ook op de site te vinden)