Recepten

Recept

Recept

Picanha (staartstuk)

Picanha (staartstuk)

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Runderstaartstuk (ong. 800 gram)
Peper en zout naar smaak

Voorbereiding

  1. Haal het vlees ong. een uur vantevoren uit de koelkast en strooi er een ruime hoeveelheid peper en zout overheen.
  2. Verhit de Egg met rooster en convEGGtor tot 140 graden. Plaats ook een lekbak voor het vet.

Bereiding

  1. Plaats de stukken vlees in de Egg met het vet naar boven en gaar ze tot een kerntemperatuur van 45-48 graden.
  2. Haal het vlees uit de Egg, verpak het in aluminium en laat het daarna 5 min rusten.
  3. Verwijder de convEGGtor en stook de temperatuur op tot 250 graden.
  4. Grill het vlees 1-2 min per kant, beginnend met het vet naar beneden. Bij een kerntemperatuur van 55 graden en de gewenste textuur van de buitenkant is het vlees klaar.
  5. Snijd het vlees in dunne plakjes.

Serveer en eet smakelijk!

 

TIP: Lekker met een salade van gegrilde groenten.

Gebruikte accessoires voor dit recept