Recepten

Recept

Recept

Pasta met gerookte eendenborst en pompoen

Pasta met gerookte eendenborst en pompoen

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

3 uur pompoen garen

Bereiding

Ingrediënten

Flespompoen
Broccoli
knoflook
Verse tijm
Pasta naar keuze
Peper en zout
Olijfolie
Chilivlokken en citroensap naar keuze

Voorbereiding

  1. Verhit de Egg met convEGGtor en rooster tot 130 graden.
  2. Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Ontdoe de zaadjes van de rest pompoen, spoel ze goed schoon en zet ze weg tot gebruik.
  3. Pluk de blaadjes van de verse tijm en pel en hak twee teentjes knoflook fijn.
  4. Verdeel de tijm en knoflook over de pompoen en druppel er een klein beetje olijfolie overheen.
  5. Leg de pompoen op het rooster en laat hem drie uur garen op 130 graden.
  6. Schil ondertussen de andere helft van de pompoen en snijd in stukjes van 2 bij 2 cm en leg de eendenborstfilet in pekelwater.

Bereiding

  1. Haal de pompoen uit de Egg, schep het vruchtvlees eruit en meng in een keukenmachine met wat olijfolie tot een gladde pasta.
  2. Verhoog de temperatuur van de Egg tot 230 graden.
  3. Breng ondertussen 2 pannen water met zout aan de kook.
  4. Plaats de eend in de lekbak met de huid/vetkant naar beneden en bestrooi met peper en zout. Zet het geheel in de Egg en gaar in 20 min tijd. Als de kerntemperatuur 60 graden is, is deze klaar.
  5. Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking en snijd de broccoli in roosjes.
  6. Blancheer de broccoli en pompoen 2 min (in 1 pan) en giet af.
  7. Pel en hak de resterende knoflook fijn. Roerbak de broccoli en pompoen 1 min, gooi de knoflook erbij en roer voorzichtig nog 2 min door. Meng de pompoensaus erdoor en schep de pasta erbij.
  8. Snijd de eend in plakjes, serveer bij de pasta en garneer het geheel met verse peper en eventueel chilivlokjes en citroensap.