Recepten

Recept

Recept

Olijvenbrood

Olijvenbrood

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

45 min rijzen

Bereiding

Ingrediënten

Bloem
gedroogde gist
Suiker
Rozemarijn
Olijfolie (in partjes)
Rode ui
Pitloze zwarte olijven (gehalveerd)
Grofzeezout

Benodigheden

Keukenmachine

Voorbereiding

  1. In keukenmachine met sikkelmes bloem, gist en suiker enkele sec. mengen. Voeg terwijl de machine draait 300 ml lauw water via de opening geleidelijk toe.
  2. Voeg vervolgens rozemarijn en een mespunt zout toe en laat de machine draaien tot deeg samenhangend is.
  3. Neem het deeg uit de keukenmachine en kneed het met de hand door tot het deeg soepel is en niet meer plakt. Vet een kom in met olie.
  4. Leg het deeg in een kom en dek het met plasticfolie af. Laat het deeg nu 45 min. rijzen of tot het in volume is verdubbeld.

Bereiding

  1. Kneed het deeg met de hand even stevig door. Plaats het deeg in de Deep Dish Baking Stone en vorm een brood van ong 1-2 cm hoog.
  2. Druk de ui en olijven in het deeg. Bestrijk de bovenkant van het brood met olie en strooi er zeezout over.
  3. Laat het brood onder plasticfolie nog 30 min. narijzen.
  4. Verhit intussen de BGE met convEGGtor op 250 °C.
  5. Bak het brood in ca. 15 min. gaar en goudbruin.