Recepten

Recept

Recept

Oliebollen van de Egg

Oliebollen van de Egg

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

30 min rijzen

Bereiding

Ingrediënten

Oliebollen mix
Handwarm water (tenzij anders aangegeven op de mix)
Rozijnen
Bloem voor bestuiving
Zonnebloem of arachideolie

Benodigheden

Ovenbestendige muffinbakvorm

Voorbereiding

  1. Week de rozijnen 15 min in lauwwarm water en dep ze daarna droog.
  2. Doe ondertussen het handwarme water in een beslagkom en voeg de gist uit de oliebollenmix toe en een paar minuten later de oliebollenmix zelf.
  3. Meng het geheel met een mixer glad in 1 minuut.
  4. Roer nu de rozijnen door het beslag.
  5. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het 30 min rijzen. Let op: Niet meer roeren!
  6. Verhit de Egg met convEGGtor en rooster tot 190 graden. Plaats vervolgens ook de Baking stone.

Bereiding

  1. Smeer de muffinvorm in olie en  bestrooi daarna met een beetje bloem. Zorg dat alle holtes goed bebloemd zijn maar tik het overtollige bloem uit de vorm door de vorm even om te draaien.
  2. Verdeel het beslag over de holtes. Roer het beslag niet onnodig door.
  3. Giet vervolgens over iedere holte met beslag nog 1 tl olie.
  4. Plaats de vorm met beslag op de baking stone en gaar in ong 20 min tot ze goudbruin zijn.
  5. Haal de oliebollen uit de Egg en gelijk ook uit de muffinvorm. Laat ze afkoelen op een rooster.