Recepten

Recept

Recept

Mini- saucijzenbroodjes

Mini- saucijzenbroodjes

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Plakjes bladerdeeg (liefst roomboter)
Varkens-chipolata's
Ei
Halfvolle melk
Sesamstraat
Bloem om te bestuiven

Voorbereiding

  1. Verwarm de Egg voor op 180 °C.
  2. Bestuif een schoon werkblad met bloem. Laat het bladerdeeg ontdooien, verwijder de plastic velletjes en leg ze bovenop elkaar. Rol het bladerdeeg uit tot een plak van 25 bij 30 cm en snijd de plak in de lengte in 3 stukken.
  3. Snijd het velletje van de worst door en haal het worstvlees eruit. Leg in de lengte van de saucijzenbroodjes een streep worstvlees.
  4. Splits het ei en roer de dooier (eiwit wordt niet gebruikt) in een kom los met de melk. Bestrijk met de marineerkwast het deeg aan beide zijden van het vlees met het eidooier-melkmengsel.

Bereiding

  1. Vouw het deeg over het worstvlees en druk vast. Zorg ervoor dat het deeg goed aansluit op het worstvlees en er dus niet teveel lucht tussen zit. Duw een vork in wat bloem en gebruik de vork om de rand van het bladerdeeg steviger vast te duwen.
  2. Smeer de bovenkant van de saucijzenbroodjes in met het eidooiermelkmengsel en bestrooi met het sesamzaad.
  3. Snijd de broodjes in stukjes van ongeveer 4 cm en leg ze op de Baking Stone. Bak de saucijzenbroodjes 15-20 min., of tot ze goudbruin zijn en mooi gerezen. Eet ze warm of laat ze afkoelen op een rooster.