Recepten

Recept

Recept

Makkelijke varkenskarbonade

Makkelijke varkenskarbonade

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

3 uur marineren

Bereiding

Ingrediënten

Varkenskarbonade's
Verse peper
Zeezout

Marinades / sauzen

Knoflookpoeder
Olijfolie
Paprikapoeder
Snufje zout en peper
Citroensap van 1 citroen

Voorbereiding

  1. Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen en de karbonade’s ermee te bestrijken. Plaats ze in een hersluitbaar diepvrieszakje of een ovenschaal (en dek deze dan af) en marineer minimaal 3u in de koelkast. Voor een extra citrussmaak kan ook rasp van de citroen toegevoegd worden!
  2. Haal ze een uur voor bereiding uit de koelkast en verhit de Egg met convEGGtor en rooster tot 190 graden.

Bereiding

  1. Bestrooi de karbonade’s met peper en zout en gaar ze op het rooster.
  2. Draai ze om de 10 min 90 graden om mooie BBQ strepen te krijgen.
  3. Afhankelijk van de dikte van het vlees zijn ze ong. in 20 min gaar. Bij een kerntemperatuur van 70 graden zijn ze gaar.
  4. Haal ze uit de Egg, verpak in aluminiumfolie en laat nog enkele minuten rusten alvorens serveren.