Recepten

Recept

Recept

Linzenburgers

Linzenburgers

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Linzen (uit blik en schoongespoeld)
Mager rundergehakt
Kleine courgette
Ei
Kerstomaatjes
Vers korianderblad (gehakt)
Olijfolie
Hummus
Broodjes
Komkommer
Verse spinazie

Benodigheden

Cast Iron Grid

Voorbereiding

  1. Rasp de courgette en meng met linzen, gehakt en ei in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Maak vier burgers van het mengsel en pak ze in folie. Leg minimaal 10 minuten weg in de koeling.
  3. Halveer de kerstomaatjes en meng met het korianderblad en verhit de BGE met rooster tot een temperatuur van 130 graden.

Bereiding

  1. Als de BGE een temperatuur van 130°C heeft de burgers op het rooster 4 minuten per kant bakken. Bestrijk eerst het rooster licht met olijfolie om plakken te voorkomen.
  2. Smeer de binnenkanten van de broodjes in met humus en beleg met dungesneden komkommer en spinazie. Leg hierop de burger en maak het af met de tomaatjes. Eet smakelijk!