Recepten

Recept

Recept

Limousin Rund met pestosaus

Limousin Rund met pestosaus

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Vlees van Limousin rund (Entrecote, bavette of ossenhaas)
Olijfolie
Grofgemalen zwarte peper
Zeezout
Rucola

Marinades / sauzen

Mayonaise
Verse pesto
Peper& zout

Benodigheden

Cast Irond Grid
Instant Read Digital Thermometer

Voorbereiding

1. Verwarm de Green Egg, met Cast Iron Grid, tot een temperatuur van 220 graden.

Bereiding

1. Snijd het vlees in plakken van ongeveer 4 cm dik, wrijf het in met olijfolie en bestrooi het met grofgemalen peper en zeezout. Leg het op het rooster, sluit de Green Egg en draai het vlees na 2 min een kwartslag. Keer het vlees na 2 min weer en draai het 2 min daarna weer een kwartslag. Het vlees moet mooi rood blijven, hanteer dus een kerntemperatuur van 50 graden. Gebruik hiervoor de Instead Read Digital Thermometer.
2. Haal het vlees van het rooster en laat het nog 5-7 min rusten.
3. Meng voor de pestosaus de mayonaise en verse pesto in de verhouding 85:15. Breng het op smaak met peper en zout.
Serveer en eet smakelijk!
Tip: Serveer met chutney Provençal! (Ook op de site te vinden)

Gebruikte accessoires voor dit recept