Recepten

Recept

Recept

Lamspiezen

Lamspiezen

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

uur marineren

Bereiding

Ingrediënten

(mager) Lamsvlees
(grote) Rode uien
Cherrytomaatjes
Verse munt
Magere yoghurt
Citroen
Olijfolie

Marinades / sauzen

Teentjes knoflook
Venkelzaad
Citroen
Olijfolie

Voorbereiding

  1. Meng voor de marinade het venkelzaad en de knoflook in een vijzel fijn. Meng er ook wat peper en zout in.
  2. Zest de citroen en meng het knoflookmengsel en de zest met 60-80ml olijfolie of totdat de consistentie goed is om het vlees mee in te smeren.
  3. Snijd het vlees in stukken van 4 bij 4 cm en de uien in 8 stukken per ui.
  4. Meng de tomaatjes, uien en het vlees met de marinade.
  5. Verhit de Egg met rooster tot 200 graden.

Bereiding

  1. Rijg de ui, tomaatjes en het vlees om en om aan de vleespennen.
  2. Hak de munt fijn en meng met wat yoghurt, een beetje citroensap, olijfolie en peper en zout.
  3. Gril de spiezen tot ze mooi goudbruin zijn aan alle kanten. Draai ze regelmatig om. In totaal zal dit ong 7-10 min duren.
  4. Haal ze uit de Egg, besprenkel met een beetje olijfolie en citroensap en serveer met de yoghurt dip.