Recepten

Recept

Recept

Lam met paddestoelen

Lam met paddestoelen

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Barbecue olie
Lamsschouder
Verse kruiden zoals tijm, rozemarijn en marjolein
Lamsrack
Lamsfilet of -haasje
Gemengde paddenstoelen zoals shiitake, cantharellen en (kastanje)champignons
Verse truffel
Kleine knolselderij

Voorbereiding

 1. Verhit de BGE tot 150 °C. Plaats de knolselderij tussen het houtskool, sluit de deksel en laat 15 minuten garen. Draai de knol regelmatig.
 2. Neem de knolselderij uit de EGG en plaats het rooster. Verwarm een laagje olie met de knoflook in een vuurvast pannetje op het rooster en laat dit ongeveer 10 minuten garen.
 3. Neem het pannetje en het rooster uit de EGG. Plaats de convEGGtor, leg het rooster terug en breng de EGG naar een temperatuur van 140 °C.
 4. Snijd intussen de lamsschouder schoon. Houd een paar takjes rozemarijn en tijm apart en hak de helft van de kruiden fijn en de andere helft grof.

Bereiding

 1. Bestrooi de lamsschouder met peper en zout en de fijngehakte kruiden. Rol op en verpak stevig in aluminiumfolie. Leg de rollade in de folie op het rooster en gaar tot een kerntemperatuur van 53 °C.
 2. Neem de rollade van de EGG. Verwijder het rooster en de convEGGtor en leg de Cast Iron Grid erin. Stook de temperatuur op naar 150 °C. Bestrooi intussen de lamsrack en de filet of het haasje met peper en zout en de grofgehakte kruiden en leg op de Cast Iron Grid. Gaar beiden tot een kerntemperatuur van 53 °C.
 3. Verwijder de folie van de rollade en leg zodra de rack en de filet of het haasje een kerntemperatuur van circa 45 °C hebben bereikt terug op de EGG en gril rondom.
 4. Maak intussen de paddenstoelen schoon en zorg ervoor dat ze allemaal ongeveer dezelfde grootte hebben. Snijd de knolselderij in flinke plakken en schil deze. Haal de knoflook uit de olie.
 5. Neem al de lamsdelen van het rooster en laat onder aluminiumfolie rusten.
 6. Verwarm een scheutje olie in een ovenvast pannetje op het rooster en bak hierin de paddenstoelen.
 7. Leg de knolselderij op het rooster en gril aan één kant een mooie ruit. Keer de plakken, leg de knoflook en apart gehouden rozemarijn en tijm erop en gril ook aan de andere zijde een mooie ruit.
 8. Neem de knoflook en knolselderij van het rooster. Snijd de knolselderij in de gewenste vorm en knijp de knoflookteentjes voorzichtig uit de schil. Snijd het vlees in mooie plakken (bewaar eventueel resterend vlees voor de volgende dag) en verdeel met de knolselderij, knoflook en paddenstoelen over de borden. Breng indien nodig op smaak met peper en zout en schaaf er verse truffel over.