Recepten

Recept

Recept

Komkommer kimchi

Komkommer kimchi

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingredi√ęnten

Komkommer
Suiker
Zeezout
Sojasaus
Gember
knoflook
Nam Pla of Nuoc Mam (Vietnamese vissaus)
Cayennepeper
Bospeen
Bosui
1/4 Rode ui
Sesamzaad

Benodigheden

Mengkom

Voorbereiding

1. Ontdoe de komkommer van de zaadjes. Pel en snijd de teentjes knoflook in kleine stukjes. Snijd de gember in dunne strips. Snijd de bospeen en bosui julienne. En versnipper de rode ui.
2. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes en meng dit met een kwart van de suiker en een kwart van het zout. Laat dit 10 min rusten in een vergiet.

Bereiding

1. Meng de rest van de ingredi√ęnten bij elkaar en voeg daarna de bospeen, bosui, ui en komkommer toe.
2. N.B.: Komkommer kimchee kunt u ruim een week bewaren, het zal in smaak en geur alleen maar verbeteren.

Serveer en eet smakelijk!
Tip: Serveer met Longhaas Caveman! (Ook op de website te vinden)