Recepten

Recept

Recept

Knolselderijpuree en bietjes

Knolselderijpuree en bietjes

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Koolraap
Rode biet
Gele biet
1/2 Knolselderij
Melk
Boter
Peper en zout

Benodigheden

Kookpannen
Staafmixer
Zeef
Cast Iron Grid

Voorbereiding

1. Schil de koolraap, knolselderij en bietjes. Snijd de knollen in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
2. Kook zowel de koolraap als de bietjes beetgaar in water en een snufje zout. Let op: Doe dit in afzonderlijke pannen. Kook de knolselderij beetgaar in de melk, giet deze af en vang de melk op.
3. Verwarm de Green Egg met de Cast Iron Grid tot een temperatuur van 250 graden.

Bereiding

1. Pureer de knolselderij met een staafmixer en voeg een scheutje van de melk toe waarin deze is gekookt. (Zo wordt de puree lekker smeuïg). Breng de puree op smaak met peper en zout en roer de boter erdoor. Wrijf het door een zeef en houd het warm tot servering.
2. Rooster de plakken koolraap en biet enkele minuten aan beide kanten op de Cast Iron Grid.
3. Proportioneer ze naar wens en serveer ze met de knolselderijpuree. Snijd eventueel de gele biet in blokjes en garneer alles hiermee.

Serveer en eet smakelijk!

Tip: Serveer met Gekonfijte eendenbout! (Ook op deze website te vinden).