Recepten

Recept

Recept

Knoflook-gember bavette

Knoflook-gember bavette

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

nacht marineren

Bereiding

Ingrediënten

Bavette
Rozemarijn

Marinades / sauzen

Sojasaus
Olijfolie
Teentjes knoflook
Gember
Citroen
Balsamico
Honing

Voorbereiding

  1. Pers het sap van een halve citroen uit in een mengkom en pel en hak de knoflook en gember fijn. Voeg de rest van de ingrediënten van de marinade ook toe en meng alles tot het mooie marinade is.
  2. Plaats het vlees in dezelfde kom als dat past of anders een grotere schaal en giet de marinade eroverheen. Wrijf het er ook nog even goed in, sluit de kom of schaal af en laat het gedurende de nacht marineren in de koelkast.

Bereiding

  1. Verhit de Egg met rooster tot 200 graden en haal het vlees vast uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.
  2. Pak het vlees uit de marinade en schraap eventuele grote resten eraf.
  3. Smeer het vlees in met de andere helft van de citroen en gril met het takje rozemarijn in 3-4min per kant medium-rare.
  4. Laat het vlees nog 5 min rusten alvorens serveren.

Gebruikte accessoires voor dit recept