Recepten

Recept

Recept

Kipspiesjes met koffie-kerrie rub!

Kipspiesjes met koffie-kerrie rub!

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Kipdijfilets
Kerriepoeder
Gemalen koffie
Fijn zeezout
Zoete chilisaus

Voorbereiding

  1. Verwarm de BGE met de Cast Iron Grid tot 220 °C.
  2. Snijd intussen de kipdijfilets in kleine blokjes en meng de kerriepoeder met de gemalen koffie en het zeezout.
  3. Wrijf de blokjes kip met het mengsel in en rijg ze aan prikkers.

Bereiding

  1. Leg de kipspiesjes op het rooster van de Big Green Egg. Sluit de deksel en gril ze 4-5 minuten.
  2. Keer de spiesjes en gril nogmaals 4-5 minuten tot de kip gaar is.
  3. Neem de spiesjes van het rooster en serveer met de chilisaus.