Recepten

Recept

Recept

Kip aan ’t spit

Kip aan ’t spit

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Hele kip
Bruine suiker
Cayennepoeder
Paprikapoeder
Knoflookpoeder
Chilipoeder
Sojasaus
Vissaus
Ketjap manis
Teentjes knoflook
Handvol gecrushte pinda's
Komijnpoeder
Kurkuma

Voorbereiding

  1. Verhit de Egg tot 180 graden.
  2. Meng de kruiden met de vis- en sojasaus en pinda’s door elkaar tot een geheel is waarmee je de kip goed in kan smeren.
  3. Smeer de kip in met de marinade en plaats een lekbak in de Egg.

Bereiding

  1. Plaats de kip aan het spit en gaar hem in ong 2 uur.
  2. Controleer de temperatuur en blijf het braadvocht van de kip er regelmatig overheen scheppen.
  3. Verhoog de laatste 20 min de temperatuur naar 230 graden om een krokante huid te creëren.

Eet smakelijk!