Recepten

Recept

Recept

Kalfssukade op Oosterse wijze

Kalfssukade op Oosterse wijze

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

2 dagen pekelen + 1 dag marineren

Bereiding

Ingredi√ęnten

kalffsucade
(Voor de pekel): 7.5 gram nitrietpekelzout
Hoisin saus
(Voor de pekel): 7.5 gram keukenzout
(Voor de pekel): 7.5 gram keukenzout
Chili knoflook saus
Char siu saus
Sake
Sojasaus
Vijfkruidenpoeder
(Voor de BBQsaus): 100 gram Donkere basterdsuiker
(Voor de BBQsaus): 25 ml Bruine rum

Voorbereiding

  1. Kook 250ml water, haal de pan van het vuur en los beide zouten erin op. Schenk er 250ml koud water bij en laat het mengsel afkoelen.
  2. Plaats het vlees in een rvs- bak en schenk het pekelwater erbij. Zorg ervoor dat het vlees volledig onder water staat en laat het twee dagen afgedekt in de koelkast pekelen.
  3. Spoel na deze twee dagen het vlees af met koud water en dep het droog. Meng alle ingredi√ęnten voor de marinade door elkaar (Dus niet de bbqsaus) en schenk dit over het vlees. Dek de schaal af en laat het totaal 1 dag marineren in de koelkast.
  4. Verhit de Egg met rooster, Flat Baking Stone en convEGGtor tot 160 graden. Haal de sukade uit de marinade en meet 120ml van de marinade af. Bewaar de rest.

Bereiding

  1. Meng de 250ml marinade met de bruine suiker en rum voor de BBQ saus in het sauspannetje, roer door en plaats het op de Flat Baking Stone. Sluit de deksel en laat het inkoken tot sausdikte (duurt ong 30 min).
  2. Verwijder de sauspan en de Flat Baking Stone uit de Egg en leg de sukade op het rooster. Sluit de deksel, verlaag de temperatuur naar 80-90 graden en laat de sukade ongeveer 8u garen.
  3. Smeer het laatste uur de kalfssukade om de tien min in met de overgebleven marinade. Haal vervolgens de sukade uit de Egg en dek deze losjes af met aluminiumfolie.
  4. Serveer de sukade met de BBQ saus.

Gebruikte accessoires voor dit recept