Recepten

Recept

Recept

Gevulde kip

Gevulde kip

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

hele kip (1500 gr)
Olijfolie
Champignons
Pancetta
Prei
Broodkruim
Bladpeterselie
Salie
Ei

Benodigheden

Cast Iron Grid
Keukentouw
Koekenpan

Voorbereiding

  1. De BGE moet een temperatuur hebben van 200°C met het rooster erin.
  2. Spoel de kip schoon onder een koude kraan en dep goed droog.
  3. Fruit fijngesneden champignons, gescheurde pancetta en preiringen 5 minuten in wat olijfolie.
  4. Laat 5 minuten afkoelen en roer het broodkruim, fijngesneden salie en peterselie erdoor, en als laatst het ei.

Bereiding

  1. Vul nu de kip met het mengsel en bind dicht met keukentouw.
  2. Bestrijk de kip met olijfolie en plaats op het rooster. Sluit de BGE en keer de kip na 45 minuten.
  3. Een half uur later is de bereiding voltooid en kan de kip 5 tot 10 minuten rusten voor het aansnijden.