Recept
Recept
1. Laat de rozijnen of cranberries 2 uur weken in de rum.
2. Zaag de Alder Grilling Planks in 4 gelijke stukken en leg deze een uur in water.
3. Schil de appel en haal het klokhuis weg, maar let er wel op dat de onderkant van de appel heel gehouden wordt. Hol de appel uit en snipper het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de blokjes met de rozijnen/cranberries, rozemarijn en de rest van de ingrediënten voor de vulling.
4. Wrijf het werkblad in met bloem en leg voor iedere appel 2 plakjes bladerdeeg op het werkblad en rol deze uit totdat de plak groot genoeg is om de appel in te pakken.
5. Verwarm de Green Egg tot een temperatuur van 180 graden.
1. Vul de appels met het vullingmengsel en bedek ze dan met de plak bladerdeeg. Bestrijk het deeg met eidooier en besprenkel het met suiker.
2. Zet op ieder Alder Grilling Plankje een appel en leg ze op het rooster van de Green Egg en sluit de deksel.
3. Laat de temperatuur langzaam stijgen naar 200 graden en gaar de appels ongeveer 25 min tot het bladerdeeg goudbruin is.
4. Pureer intussen de bessen tot een gladde coulis. Schenk er tenslotte een druppeltje olijfolie bij.
5. Neem de appels uit de Green Egg, garneer met rozemarijn en serveer met ijs en zwarte bessencoulis.
Serveer en eet smakelijk!
Oud-Loosdrechtsedijk 113
1231 LS Loosdrecht
T: 085 401 4905
E: contact@bbqbuitenkeukentotaal.nl
Maandag: Gesloten
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: Gesloten
Donderdag: 11.00 – 17.00
Vrijdag: 11.00 – 16.30
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
19 september: Gesloten
Leerlooierij 11
4651 SM Steenbergen
T: 0167 500 623
E: contact@bbqbuitenkeukentotaal.nl
Maandag: 09.00 – 17.00
Dinsdag: 09.00 – 17.00
Woensdag: 09.00 – 17.00
Donderdag: 09.00 – 17.00
Vrijdag: 09.00 – 17.00
Zaterdag: 10.00 – 13.00
Zondag: Gesloten
BBQ Buitenkeuken Totaal B.V. | KvK-nummer: 89363256 | BTW-identificatienummer: NL864959230B01 | IBAN: NL22ABNA0119672847 | BIC: ABNANL2A
© 2024 BBQ Buitenkeuken Totaal