Recepten

Recept

Recept

Gevulde appel in bladerdeeg

Gevulde appel in bladerdeeg

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Sterappels
bladerdeeg
Eidooier
Suiker
Zwarte bessen
Olijfolie
Roomijs

Marinades / sauzen

Rozijnen of cranberries
Bruine rum
Naaldjes van 1/2 takje rozemarijn + wat toefjes voor de garnering
Ricotta
Sinaasappelmarmelade
Geroosterde pijnboompitten

Voorbereiding

1. Laat de rozijnen of cranberries 2 uur weken in de rum.
2. Zaag de Alder Grilling Planks in 4 gelijke stukken en leg deze een uur in water.
3. Schil de appel en haal het klokhuis weg, maar let er wel op dat de onderkant van de appel heel gehouden wordt. Hol de appel uit en snipper het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de blokjes met de rozijnen/cranberries, rozemarijn en de rest van de ingrediënten voor de vulling.
4. Wrijf het werkblad in met bloem en leg voor iedere appel 2 plakjes bladerdeeg op het werkblad en rol deze uit totdat de plak groot genoeg is om de appel in te pakken.
5. Verwarm de Green Egg tot een temperatuur van 180 graden.

Bereiding

1. Vul de appels met het vullingmengsel en bedek ze dan met de plak bladerdeeg. Bestrijk het deeg met eidooier en besprenkel het met suiker.
2. Zet op ieder Alder Grilling Plankje een appel en leg ze op het rooster van de Green Egg en sluit de deksel.
3. Laat de temperatuur langzaam stijgen naar 200 graden en gaar de appels ongeveer 25 min tot het bladerdeeg goudbruin is.
4. Pureer intussen de bessen tot een gladde coulis. Schenk er tenslotte een druppeltje olijfolie bij.
5. Neem de appels uit de Green Egg, garneer met rozemarijn en serveer met ijs en zwarte bessencoulis.
Serveer en eet smakelijk!