Recepten

Recept

Recept

Gerookte ossenhaas

Gerookte ossenhaas

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Ossenhaas (zonder vlies)
Peper& zout
(Voor de champignons): 6 Middelgrote champignons
(Voor de champignons): Sap van een 1/2 citroen
(Voor de champignons): Olijfolie
(Voor de champignons): Peper& zout

Benodigheden

Cast Iron Grid
Hickory Wood Chips
ConvEGGtor (Plate Setter)

Voorbereiding

1. Snijd of schaaf de champignons in dunne plakjes, bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie en het citroensap. Laat het 30 min marineren.
2. Verwarm de Green Egg tot een temperatuur van 220 graden en week 50 gram Wood Chips in water. Bestrooi de ossenhaas met peper en zout en verdeel de Wood Chips over de gloeiende kolen.

Bereiding

1. Plaats de convEGGtor en leg de Cast Iron Grid in de Green Egg. De koepeltemperatuur zal nu rond de 170 graden uitkomen.
2. Leg de ossenhaas op het rooster en rook deze ongeveer 14 min totdat een kerntemperatuur van 50 graden is bereikt. Neem de ossenhaas van het rooster en wikkel het in aluminiumfolie. Laat het een paar min rusten en snijd het daarna in plakjes.
3. Verdeel de champignons en de plakken over de borden.
Serveer en eet smakelijk!
Tip: Serveer met citroenmayonaise en gekonfijte tomaatjes! (Beide op de site te vinden)