Recepten

Recept

Recept

Gegrilde zalm op cederhout

Gegrilde zalm op cederhout

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Zalmfilet met huid (1kg)
Bruine suiker
Peper en zout

Benodigheden

cederhouten plank, onbehandeld, 30-40 cm (geweekt in zout water, min. een uur)
Cast Iron Grid

Voorbereiding

  1. Steek de Egg aan; directe warmte; 180 – 200 graden.
  2. Verwijder eventuele graten uit de zalmfilet.
  3. Bestrooi de zalm met zout en peper.

Bereiding

  1. Plaats de plank op het rooster en sluit de deksel.
  2. Draai de plank na ong. 5-10 min wanneer er rook ontstaat.
  3. Leg de zalmfilet er met de huidkant op en bestrooi de zalm met de bruine suiker. Sluit de deksel en gril de zalm tot de gewenste gaarheid. (10 – 20 min).

Serveer de zalm met een groene salade.