Recepten

Recept

Recept

Gegrilde pompoen (en super lekkere salade)

Gegrilde pompoen (en super lekkere salade)

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingredi√ęnten

Flespompoen
Olijfolie
Komijnzaad gemalen
Peper en zout
Optioneel: Broccoli
Optioneel: Rijst
Optioneel: Verse peterselie en dille
Optioneel: 1 Grote rode ui
Optioneel: Feta
Optioneel: 150 gram Granaatappelpitjes
Optioneel: 100 gram Gedroogde cranberries
Optioneel: Pompoenpitten

Marinades / sauzen

Optioneel voor de dressing: 4 el Honing
Optioneel voor de dressing: 4 el Olijfolie
Optioneel voor de dressing: Zest en sap van 1 grote sinaasappel
Optioneel voor de dressing: 4 el Witte wijn azijn

Voorbereiding

Voor alleen de pompoen:

  1. Verhit de Egg met rooster tot 220 graden.
  2. Schil de pompoen en ontdoe deze van de draden en pitten.
  3. Snijd de pompoen in de lengte van plakken van ong 1 cm dik en wrijf ze royaal in met peper, zout, olijfolie en een grote hoeveelheid gemalen komijnzaad.

Voor de gehele salade:

  1. Kook rijst volgens de verpakking.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze in 4 min beetgaar.
  3. Rooster de pompoenpitten (kan ook op de Egg uiteraard!) voor extra vrijmaking van smaak en snijd de verse kruiden fijn.
  4. Maak de dressing door de ingredi√ęnten van de dressing door elkaar te mengen.
  5. Versnipper de ui en meng deze in een grote kom met de pompoenpitten, granaatappelpitten, cranberries en kruiden.

Bereiding

Voor alleen de pompoen:

  1. Gril de pompoen 30-35 min in de Egg tot de randen mooi gekarameliseerd zijn.

Voor de salade:

  1. Snijd de pompoen in kleine blokjes en laat een beetje afkoelen.
  2. Laat de broccoli en rijst een beetje afkoelen en meng ze vervolgens in de grote kom bij de rest van de ingredi√ęnten.
  3. Voeg nu ook de pompoen eraan toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Verbrokkel de feta.
  5. Serveer met de dressing en feta.

Tip: Varieer door met houtsnippers en rookplanken de pompoen extra smaak mee te geven.