Recepten

Recept

Recept

Gegrilde Livarham

Gegrilde Livarham

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

plakken Livar (Bourgondische) ham
Baby asperges
Azijn
Suiker
Olijfolie
Radijsscheuten
Peper& Zout
(Voor de gel): 1 dl Room
(Voor de gel): 3 gram Agar- agar

Benodigheden

Cast Iron Grid

Voorbereiding

1. Verwarm de Green Egg, met Cast Iron Grid, tot een temperatuur van 300 graden.
2. Schil de asperges en snijd het onderste harde stukje eraf. Breng de verwijderde stukjes en schillen aan de kook in lichtgezouten water en blancheer de asperges 1 min.
3. Breng 1 dl water met de azijn en suiker aan de kook. Leg de asperges hierin en laat in het vocht afkoelen. Laat het kookvocht van de asperges afkoelen, schenk door een zeef en bewaar dit voor de gel van de asperges.
4. Breng 1 dl aspergekookvocht aan de kook met de room en roer de agar- agar erdoor. Laat het mengsel 2 min doorkoken, giet het in een bak en laat het afkoelen. Haal het mengsel door een keukenmachine totdat een glad geheel ontstaat. Stop het gladde mengsel in een spuitzak.

Bereiding

1. Steek uit iedere plak ham rondjes met een diameter van ongeveer 4 cm. Gril de hamrondjes ongeveer 8 sec op beide kanten op de Green Egg.
2. Spuit op ieder bord wat aspergegel en leg hier een plakje ham op. Spuit hier weer wat gel op en leg hier weer een plakje ham op. Leg hier een zoetzure asperge op en garneer met de radijsscheuten. Besprenkel met olijfolie en bestrooi naar smaak met peper en zout.
Serveer en eet smakelijk!
Tip: Serveer met een hard gekookt kwarteleitje naast de asperge!