Recepten

Recept

Recept

Franse puddingtaart (Flan)

Franse puddingtaart (Flan)

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Volle melk
Kristalsuiker
Aardappelzetmeel
100 g ei (1.5 ei)
Eidooier
Gemengde specerijen zoals 5 spices of speculaaskruiden
Boter, om in te vetten

Voorbereiding

  1. Verwarm de BGE, met de convEGGtor en het rooster, tot 190 °C. Vet een taartvorm met een doorsnede van ca. 30 centimeter in met boter.
  2. Breng de melk en de kristalsuiker in een pan op het fornuis aan de kook. Roer het aardappelzetmeel, het ei, de eidooier en specerijen in een mengkom door elkaar.
  3. Voeg een scheut van de hete melk aan het eimengsel toe en roer goed door. Roer dit weer door de hete melk en breng al roerend aan de kook.

Bereiding

  1. Verdeel het mengsel over de ingevette vorm. Plaats de vorm op het rooster van de EGG en sluit de deksel.
  2. Bak de flan in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.