Recept
Recept
1. Week de plank 1 uur in water en verwarm de Green Egg (zonder rooster!) tot een temperatuur van 165 graden. Leg na het weken de plank op de gloeiende houtskool en wacht tot deze begint te verkolen voordat u hem uit de Green Egg haalt.
2. Leg het standaardrooster in de Green Egg.
1. Leg de zalm op de verkoolde kant van de bank voor een intensere rooksmaak. Meng de teriyaki en de honing door elkaar en bestrijk de zalm met dit mengsel. Bestrooi met de Flaming Dust Rub en de zoutvlokken.
2. Leg de plank met de zalm op het rooster, sluit de deksel van de Green Egg en laat de zalm roken totdat deze een kerntemperatuur van 55 graden heeft. Controleer de temperatuur met de Instant Read Digital Thermometer.
3. Verwarm ondertussen de BBQ- Saus en meng de overige ingrediënten voor de saus erdoor.
4. Verdeel de zalm over borden, bestrijk met de bosbessensaus en garneer met de losse bosbessen en honing.
Serveer en eet smakelijk!
Tip: Serveer met gegrilde groene asperges!
Oud-Loosdrechtsedijk 113
1231 LS Loosdrecht
T: 085 401 4905
E: contact@bbqbuitenkeukentotaal.nl
Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
Gesloten
Donderdag
11:00 – 17:00
Vrijdag
11:00 – 17:00
Zaterdag
11:00 – 16:00
Zondag
Gesloten
Leerlooierij 11
4651 SM Steenbergen
T: 0167 500 623
E: contact@bbqbuitenkeukentotaal.nl
Maandag – Vrijdag
9.00 – 17.00
Zaterdag
10.00 – 13.00
Zondag
Gesloten
BBQ Buitenkeuken Totaal B.V. | KvK-nummer: 89363256 | BTW-identificatienummer: NL864959230B01 | IBAN: NL22ABNA0119672847 | BIC: ABNANL2A
© 2023 BBQ Buitenkeuken Totaal