Recepten

Recept

Recept

Cashew saus

Cashew saus

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

250 gram Geroosterde cashewnootjes, ongezouten
750 ml Kokosmelk
5 teentjes Knoflook
1 el Gember, fijngehakt
80 ml Soja saus
30 gram Palm suiker (vaak te koop bij kleinere winkeltjes)
1 el Limoensap
1 Gedroogde chilipeper
Ter garnering: Limoenpartjes en verse koriander

Bereiding

  1. Verhit de Egg met rooster tot 180 graden.
  2. Meng in een blender of keukenmachine de nootjes, knoflook, gember, chili en 250 ml kokosmelk totdat er een dikke pasta ontstaat. Als het echt te droog is, kan je iets meer van de kokosmelk toevoegen.
  3. Meng de pasta met de rest van de ingrediënten in een sauspan op het rooster en blijf constant roeren tot het begint te koken.
  4. Verwijder van het vuur en verhit weer alvorens servering.
  5. Serveer met deze kipsaté!