Recepten

Recept

Recept

Burger op pittig Spaanse wijze

Burger op pittig Spaanse wijze

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Handje pijnboompitjes
ei
Rode peper
Zout
Rode ui
rundergehakt
chorizo
Jalapeños

Benodigheden

Cast Iron Grid
Staub stabelbaar bord ovaal

Voorbereiding

  1. Verhit de BGE met rooster en Staub bord tot 180 graden.
  2. Voordat ik start met het maken van de burgers bak ik eerst een flinke hand pijnboompitjes in het Staub bord een aantal minuten op de Big Green Egg.  Als deze mooi bruin van kleur zijn snij ik de pijnboompitjes fijn en voeg het net als 1 ei, peper, zout, 1 fijn gesneden rode ui en rode peper  toe aan het rundergehakt.
  3. Deze mix kneed ik met mijn handen en maak er 4 burgers van, let wel niet te dun!
  4. Voordat de burgers op de Big Green Egg gaan, ga ik eerst de ciabatta ’s ( eigenlijk Italiaans brood..  ) door het midden snijden en kort aan de binnenzijde roosteren.

Bereiding

  1.  Nu dit klaar is zijn de jalapeños aan de beurt, die ik heel licht met olijfolie en zee zout heb ik gesmeerd. Laat een stuk of 4 jalapeños ongeveer 8 minuten op 180 graden garen. Ze verkleuren wel iets en worden wat slap, maar qua smaak is het super. (Overigens is het top om er nog een stuk of 8 op te leggen als side dish bij de Spaanse burger.)
  2.  Doordat ik BBQ op een Big Green Egg mini  past alles helaas niet in 1x op het rooster. Op zich is het niet erg om met een mooie fles wijn op tafel iets langer te wachten.. Het enige wat er nu nog moet gebeuren is het bakken van de burgers, ik hou de temperatuur rond de 170 graden, dan zijn ze na 2x 6 minuten perfect! tijdens de switch twee of drie plakjes chorizo op de burgers leggen.Nu de broodjes opbouwen:)..  ik heb het afgetopt met een lekkere citroen mayo van de Appie, maar er als je hem zelf wil maken staat er ook een hele lekkere op deze website!Buen provecho !