Recepten

Recept

Recept

Buikspek met rozemarijn

Buikspek met rozemarijn

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Rozemarijn, gesnipperd
Citroenen (sap en zest)
Laurierbladeren, gekruimeld
Zeezout
Venkelzaad
Pepervlokken
Olijfolie
Buikspek, zonder bot en vel

Marinades / sauzen

Gesnipperde peterselie
Kappertjes, gehakt
Citroen, alleen zest

Benodigheden

Rectangular Drip Pan
Cast Iron Grid

Voorbereiding

  1. Verwarm de BGE tot 180°C en vijzel rozemarijn, zest, laurierblad, venkel, vlokken en peperkorrels.
  2. Maak dit tot een papje door olie toe te voegen.

Bereiding

  1. Bestrijk het spek met het mengsel. Leg in de Drip Pan en giet er citroensap overheen.
  2. Laat afgesloten 2 uur garen.
  3. Breng de temperatuur terug tot 160°C en gril tot het spek goed krokant is.
  4. Snij stevige plakken van het spek en serveer met een mengsel van peterselie, kappertjes en citroenzest.