Recepten

Recept

Recept

Buikspek Aziatisch bereid

Buikspek Aziatisch bereid

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

1 uur marineren

Bereiding

Ingrediënten

Plakken buikspek van 120 g

Marinades / sauzen

Gember
Uien
knoflook
Rode chilipeper
Ketjap asin
Gembersiroop
Sambal oelek

Voorbereiding

  1. Schil voor de marinade de gemberwortel en pel de uien en de knoflook. Snijd deze en de chilipeper in grove stukken en pureer. Bestrijk de speklappen royaal met het mengsel, dek ze af en laat minstens 1 uur in de koelkast marineren.
  2. Meng voor de lak de Ketjap, gembersiroop en sambal.
  3. Verwarm de BGE tot 220 °C en plaats de convEGGtor, zet hier de Rectangular Drip Pan op en leg de Cast Iron Grid in de EGG. De temperatuur zal dalen, breng de EGG weer naar 220 °C.

Bereiding

  1. Leg de plakken buikspek boven de Drip Pan op het rooster. Sluit de deksel van de EGG en gril het spek in totaal 15 minuten, keer het spek tijdens het grillen om de 3 minuten.
  2. Laat de speklappen op het rooster liggen, bestrijk ze met de lak en sluit de deksel van de EGG. Gril 1 minuut, keer de plakken en bestrijk ze opnieuw met de lak. Gril op deze manier in totaal 10 minuten, keer de plakken iedere minuut en bestrijk dan steeds met de lak.
  3. Neem het spek uit de EGG en snijd de plakken in mooie stukjes. Bestrooi ze met de koriander.

Tip: Op dezelfde manier kunt u in plaats van buikspek ook plakken procureur marineren en grillen. Erg lekker met zoetzure komkommer!

 

Dit recept is gebaseerd op een recept van Big Green Egg Europe (Aziatisch Buikspek met groenten en zoetzure komkommer) , naar eigen inzichten aangepast.